ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΞΟΔΕΜΑ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΞΟΔΕΜΑ ... μεταξυ αλλων ανεφερε ο ΥΠ. κ.Σκανταλιδης.

            «Θέλουμε να ξαναδώσουμε στον αγρότη τη χαμένη του αξιοπρέπεια, να ανατρέψουμε την ισοπεδωτική εικόνα του επιδοτούμενου παραγωγού, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, που τον αδικεί κατάφωρα και που προσβάλλει την προσφορά του στον τόπο».

Οι εξαγγελίες αυτές, σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, θα υλοποιηθούν ως το 2013, ώστε από το 2014 που θα ισχύσει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η γεωργία να είναι έτοιμη να την υποδεχτεί χωρίς τις στρεβλώσεις που τη μαστίζουν.
 Βασικά εργαλεία για την επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου, σύμφωνα με τον υπουργό, ειναι..


Η δημιουργία (2011) ψηφιακού χάρτη της ελληνικής γεωργίας σε πραγματικό χρόνο και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.


Η δημιουργία (2011) θαλάμου επιχειρήσεων στο υπουργείο για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από ομάδα που θα υπάγεται απευθείας στην πολιτική ηγεσία και θα έρχεται σε άμεση επαφή με τους αγρότες.


Η αναβάθμιση του δικτυακού τόπου του υπουργείου ώστε να αναρτώνται τα πάντα, από τα έργα και τους διαγωνισμούς ως τις επιδοτήσεις και τις ζημιές. «Η αλήθεια online» είναι η πρώτη μας δέσμευση, είπε ο υπουργός.

Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου σε επίπεδο περιφέρειας, σε αυτό που ο κ. Σκανδαλίδης ονόμασε «αγροτικό Καλλικράτη» δηλαδή:

 Επιτελικό Υπουργείο, λίγες γενικές διευθύνσεις, με βάση τις προτεραιότητες, πολύ λιγότερες διευθύνσεις, οργανική διεύθυνση σε κάθε περιφέρεια στο πλαίσιο της κρατικής διοίκησης, με 4 κλάδους και συγκεκριμένες αρμοδιότητες και συνεργασία με τους δήμους, με τα γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης και όλες οι υπηρεσίες στους αγρότες, που έχουν σχέση με χαρτιά, με διαδικασίες, με δικαιολογητικά, μέσω των ΚΕΠ.

Μάλιστα μέσα από αυτές τις οργανωτικές παρεμβάσεις θα επιδιωχθεί η αύξηση της συμβολής του αγροτικού τομέα στο ΑΕΠ (σήμερα είναι στο 3,5%) η ανάπτυξη της υπαίθρου -με έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή- η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Σήμερα όλοι οι δείκτες της αγροτικής οικονομίας την τελευταία 10ετία ακολουθούν καθοδική πορεία: Μείωση 17% στο αγροτικό εισόδημα, ο ενεργός αγροτικός πληθυσμός μειώθηκε στο 11,7%, ετήσιο έλλειμμα 3 δισ. ευρώ στο αγροτικό ισοζύγιο. Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι:Ριζική αλλαγή


Οι 6.500 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι 154 Ενώσεις είναι «χρεοκοπημένο μοντέλο». Απαιτείται ριζική αλλαγή της σύνθεσης και της λειτουργίας τους, με προσανατολισμό τη συμβολαιακή γεωργία. Απαιτείται παρέμβαση στην οργάνωση της παραγωγής, της διακίνησης και της εμπορίας των προϊόντων μέσα από το Μητρώο Αγροτών και το Μητρώο Εμπόρων.


Για την Μελισσοκομια δεν ακουσαμε κατι συγκεκριμενο, θα δουμε στον μελλον.

                            ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...