ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΛΙ & ΣΥΚΩΤΙ

Το συκώτι είναι το πιο μεγάλο όργανο του ανθρώπινου σώματος και σε διάσταση και σε βάρος, καθώς επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό.


Ακόμη και μετά την απώλεια 80%-90% των κυττάρων του, είναι σε θέση να διεκπεραιώνει τις περισσότερες από 500 ζωτικές λειτουργίες του. Όπως επίσης μετά από χειρουργική επέμβαση αν αφαιρεθεί μεγάλο μέρος του, το συκώτι μπορεί σε μερικές εβδομάδες να ξαναδημιουργηθεί.

Διατροφή

Η περιεκτικότητά του μελιού σε χολίνη "ξεκουράζει" το συκώτι, γιατί εμποδίζει τη συγκέντρωση λιπών σ' αυτό και ιδιαίτερα μάλιστα, όταν το μέλι συνοδεύεται με γιαούρτη. Επίσης η κατάχρηση της σοκολάτας εκτός από την απόκτηση παραπανίσιων κιλών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι, διότι η περιεκτικότητα της σε λιπίδια είναι αυξημένη.

Ο καφές μπορεί να έχει προστατευτικές επιδράσεις στο συκώτι. Άτομα που κινδυνεύουν από ασθένειες του ήπατος, είναι δυνατό να επωφελούνται από την κατανάλωση καφέ και άλλων ποτών που περιέχουν καφεΐνη. Ερευνητές από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέτασαν 5.944 ενήλικες ασθενείς που είχαν παράγοντες ψηλού κινδύνου για βλάβες στο συκώτι. Η έρευνα έγινε από 1988 μέχρι το 1994 μέσα στα πλαίσια του National Health and Nutrition Examination Survey, NHANES III. Οι ερευνητές μελέτησαν την κατανάλωση που είχαν οι ασθενείς αυτοί, ροφημάτων ή ποτών που περιείχαν καφεΐνη όπως για παράδειγμα καφέ, τσαγιού, αναψυκτικών και άλλων. Παράλληλα γίνονταν τεστ για τα ηπατικά ένζυμα για να αναγνωριστούν οι περιπτώσεις των ασθενών όπου υπήρχαν ηπατικές βλάβες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...