ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ = ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Θα επηρεάσει τη διατροφή και τη διαβίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων


Πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε διάφορα οικοσυστήματα έχει η δραματική μείωση των πληθυσμών των μελισσών εξαιτίας της μυστηριώδους επιδημίας που τις εξοντώνει τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.


Συγκεκριμένα, η μείωση του πληθυσμού των μελισσών έχει προκαλέσει ανάλογη μείωση στη διαδικασία γονιμοποίησης των φυτών. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο μελέτησαν περιοχές στις ΗΠΑ όπου η μυστηριώδης ασθένεια έχει χτυπήσει περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του πλανήτη τους πληθυσμούς των μελισσών. Οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε περιοχές του Κολοράντο και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα γονιμοποίησης σε ορισμένα είδη φυτών έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα 20 έτη.


Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι η μείωση των πληθυσμών των μελισσών έχει αρχίσει να προκαλεί σημαντικές παρενέργειες στη φύση. Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη αφού, αν το φαινόμενο αυτό λάβει μεγαλύτερη έκταση, θα επηρεάσει δυσμενώς τις καλλιέργειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στην ίδια τη διαβίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
ΠΡΕΠΕΙ να ασχολουμαστε περισσοτερο με την φυση διοτι απο αυτη ζουμε καθημερινα.

  πηγη.newsbeast.gr                        ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...